Hjælper med at opgøre autoskader

Steen Tommy Olsen er ekspert i Auto-taksrapporter og er hyppig gæst hos blandt andet Torbens Auto-center i Glostrup, der hellere vil bruge tid på at reparere biler end opgøre skader.


Et års fødselsdag
Af Michael Nørfelt

Efter 18 år som biltaksator hos Codan mistede Steen Tommy Olsen sit arbejde. I stedet stiftede han sit egen firma-Auto-Taksering- for på basis af sin erfaring at hjælpe mindre værksteder med Autotaks-rapporterne, og det har vist sig at være en rigtig god ide.Firmaet som kører fra privatadressen i Kirke Såby på Sjælland,har netop fejret 1 års fødselsdag 1. oktober,og dagen før hentede Steen Tommy Olsen sin nye firmabil,en Suzuki Grand Vitara.

Det er gået godt-jeg har haft stor succes, konstaterer en lettet Steen Tommy Olsen, som i løbet af det første års tid har hjulpet 93 værksteder rundt om på Sjælland, heraf 18 AutoMester, med at lave elektroniske taksator-rapporter og digitale billeder ude på værkstederne til en fast pris.

Mange forsikringsselskaber kræver i dag, at man kan fototaksere bilskader, og det kan være svært som værksted at have tid til at udføre det tidskrævende arbejde.

Motor-magasinet mødte Steen Tommy Olsen hos en af hans fem største kunder, Torbens Auto-Center Aps på Formervangen i Glostrup, som fik kontakt til Auto-Taksering i februar,og her er de to indehavere Torben Sørensen og Anni Alsøe,fint tilfredse med aftalen.De får besøg mindst en gang om ugen.

Som Værksted skal vi kunne lave mere og mere selv, så vores tid er knap, så derfor er det billigere at få Steen til at lave arbejdet. Vi vil hellere have pladesmedene til at tjene penge ude på værkstedet frem for at sidde bag en skærm i måske halvanden time, forklarer 48 årige Torben Sørensen, som den 1.august kunne fejre 25 års jubilæum.

Han overtog således værkstedet i 1979 og gik for halvandet år siden med i AutoMester kæden. Firmaet som beskæftiger 11 medarbejdere kommer ellers hele vejen rundt,idet det omfatter både mekanisk værksted med tre mekanikere,pladeværksted med to pladesmede, autoel-værksted samt eget lakereri med en svend og en lærling. Firmaet er da også organiseret hos både CAD,SKAD og DAO. Kunderne er primært erhvervsbiler og værkstedet har nok af arbejde for tiden, fortæller Torben Sørensen, som arbejder for alle forsikringsselskaber.

Godkendes straks

Som fyret taksator har Steen Tommy Olsen på nærmeste hold kunne følge den nedadgående trend for taksatorarbejde.
Alt hvad der kan lade sig gøre elektronisk, bliver gjort elektronisk. I  mit nye job, hvor jeg laver rapporterne på værkstedets computer, udnytter jeg min lange erfaring, og jeg har set mange mangelfulde taksator-rapporter gennem årene. Jeg gennemgår typisk skaden med pladesmeden og sørger for en faglig korrekt rapport, som ofte kan godkendes straks af selskabet rent elektronisk, forklarer han og bemærker:

Mit arbejde går ikke ud på at snyde den anden part, men lave et ordentligt og seriøst stykke arbejde.

Steen Tommy Olsen arbejder med faste takster per opgørelse og kalkulerer med at kumme lave fire opgørelser om dagen- i hans tid i Codan skulle en taksator ofte klare 10-15 rapporter om dagen.

Det er jo helt frivilligt at benytte min assistance, men jeg tror på, at mange små værksteder syntes, det har været en god oplevelse siger han.

Underviser

Steen Tommy Olsens assistance kræver, at værkstedet har Autotaks installeret på computeren. I øvrigt har han selv været med til at udvikle Autotaks i Forsikring & Pension, ligesom han har også været intern underviser i Autotaks og interne edb-systemer for Codans biltaksatorer øst for storebælt. Han har også fortsat sin undervisnings gerning som selvstændig, idet han blandt andet har et samarbejde med Mekonomen, hvor han har undervist i Ballerup, Odense, Kolding og Aalborg, ligesom han har undervist i Autotaks for tre sjællandske lokalafdelinger i CAD.

Oprindeligt er Steen Tommy Olsen udlært karetmager og karosseribygger med svendeprøve fra Håndværkerhøjskolen i Haslev i 1973. Fra 1973 til 1985 arbejdede han som pladesmed ved Volvo, Fiat, Toyota og VW, og i 1985-86 som pladeværkfører hos Volvo i Ringsted, inden han kom til Codan i 1986-2003

Steen Tommy Olsen med sin nye Suzuki Grand Vitara.Efter 18 år som taksator har kan lang erfaring i at opgøre autoskader

 

Steen Tommy Olsen bag skærmen hjælper de to indehavere i Glostrup, Torben Sørensen og Anni Alsøe, med at lave taksatorrapporten